Simon Van Schuylenbergh

Hij studeerde af in 2017 aan de Dramaopleiding van KASK/ School of arts Gent. Sinds 2015 maakt hij dans-solo’s met een stel zebra’s uit papier-mâché
Simon’s werk valt moeilijk te definiëren. Zowel door zichzelf als door anderen. Hij kiest resoluut voor hybride vormen die zichzelf in vraag stellen. Bijvoorbeeld het solo-traject met de zebra’s dat zich aandient in verschillende variaties, waarin de context integraal deel uitmaakt van het werk.
Naast zijn eigen werk, participeert Simon ook in performances en tentoonstellingen van Siska Baeck, Chiarra Monteverde, Andre Chapatte, Sophie Melis, Pière Patrice Kassel, Micha Goldber, Rosie Sommers, Sophia Rodriguez, Lobke Leirens, Benjamin Abel Meirhaeghe, Marc Vanrunxt, K.a.K. en verschillende artiesten verbonden aan zelf-georganiseerde artiestencollectieven Artist Commons & Volksroom Brussels. 
 
Samen met Nathan Ooms & Anna F. Jäger creëerde Simon een praktijk die ‘Ne mosquito pas’ heet waar hij verschillende artiesten vraagt om slechte of vergeten ideeën van vorige projecten te verzamelen en ze slechter te maken. Dit vormt het vertrekpunt voor korte solo-performances. Collectief presenteren zij hun inner-loser op verschillende Off-locaties in Brussel. Simon zoekt naar vormen van open-collectiviteit en alternatieve organisatiemodellen dmv commoning. Dit neemt de vorm aan van verschillende ontmoetingen waar artiesten hun persoonlijke reflectie over falen performen in een maatschappij gebaseerd op succes. 

Solo with zebras 

 
Sinds 2015 maakt Simon Van Schuylenbergh performances met een stel zebra’s van papier-mâché en plaaster. 
Dit werk vond plaats in theaterstudio’s – gangen, tentoonstellingsruimtes, work-in-progress festivals, als deel van een wandeling, in de publiek ruimte en met verschillende vormen van transport (trein-tram-taxi) naar de verschillende locaties gebracht. 
De zebra’s hebben verschillende paden bewandeld en de verhalen achter de solo’s vormen meer en meer een belangrijk onderdeel van het werk.
Waar dingen elkaar raken. 
Soms stoten, soms storen, soms flirten.
Ergens tussen disciplines.